Tarot Falı Hakkında Bilgiler

2 yıl önce, Fallar ve Özellikleri


Tarot Falı Hakkında Bilgiler

Tarot Falı Nedir ve Nasıl Bakılır ?

Tarot falının kökeni nereye dayandığı tam olarak bilinmemektedir. Bu konu hakkında farklı bilgiler mevcut. Kimileri 15. yüzyılda İtalya'da ortaya çıktığını vurgularken kimileri Mısırlılara dayandığını vurgulamaktadır. Tarihte bilinen en eski kehanet yöntemlerinden biri olan tarot falı, 56 minor (küçük) arcana ve 22 major (büyük) arcana toplamında 78 karttan oluşmaktadır. Tarot falı baktırmak isteyen kişi kartlara güçlü bir şekilde odaklanması istenir ve 78 kartın arasından sol eli ile 3 tane kart seçmesi gerekir. Sol eli ile seçmesinin nedeni ise beyinin yaratıcı alana bağlı olmasıdır. Tarot falında bulunan kader çarkı kartı en güçlü ve en iyi kartlardan birisidir. Bu kart kişinin hayatında mutlu ve biri olacağını göstermektedir. Fal baktıran kişi kendini hazır hissettiği zaman sol eli ile 3 tane kart seçer. Seçtiği kartlardan ortadaki kart self kartıdır. Kişinin karakter yapısına, duygu ve düşüncelerine önem verir. Soldaki kart ipuçları taşır. Sağdaki kart ise kişinin mutsuz, kaygılı ya da umutlu olup olmadığı bu karta göre değerlendirilir.

Falcı fal baktıran kişinin ilk seçtiği 3 kartı yorumladıktan sonra ikinci aşamaya geçilir. Bu sefer falcı, fal baktıran kişiden sol eli ile 4 kart seçmesini ister. Bu kartların ise fal baktıran kişinin özel yaşamı, ilişkileri, ailesi ve kariyeriyle ilgili bilgileri aktarır. Bazı kişiler tarot kartları alıp kendi fallarına veya çevresindeki fal severlerin falına bakmaya çalışlar ama tarot falı bakmak için kartların anlamlarını bilmeleri lazım. Tarot Falı kartları hakkında herhangi bir bilgisi olmayan birine fal baktırmaya çalışırsanız size yanlış bir bilgi vererek ümitsizliğe kapılmanıza neden olabilir. Her kartın anlamını internette araştırsanız bile her kaynak farklı olabilir. Bu yüzden istediğiniz fal çeşidini uzman bir falcıya baktırınız.


Tarot Falı Çeşitleri

Tarot falı çeşitleri çok bulunduğundan bunların bir kaçından kısa bir şekilde bahsedeceğim.


    Katina Tarot Falı

        Türkiye'de genellikle daha çok tercih edilen fal çeşidi sayılır. Katina tarot falı 65 kart çeşidinden oluşur ve aşk hayatınıza yönelik kehanetler verir. Katina tarot falı ile aşk hayatınızda merak ettiğiniz soruların cevabını katina tarot falında bulabilirsiniz.


    Laro Tarot Falı

        Tarot fal çeşitlerinden biri olan laro tarot falı, klasik tarot falı gibi 78 karttan oluşur ama bunu ayıran özellik, daha soyut anlamları ve yorumlarıdır. Laro tarot falı insanda bakış açısını geliştirmede ve ruhsal gelişmede yardımcı olur.


    Çingene Tarot Falı

        500 yıllık bir geçmişe dayanan çingene tarot falı 78 farklı kart çeşidi ile geleceğe dair önemli bilgiler verebilir iken geçmişe dair bilgi alabilmekte mümkündür.

 
    Peri Tarot Falı

        Bu fal çeşiti ise toplamında 60 karttan oluşmaktadır. Peri tarot falı sıkıntılarınızı ve yaşadığınız olayların nedenini öğrenebiliceğiniz bir tür yöntemdir. Peri tarot falı oldukça olumlu bir bakış açısıyla yaklaşır.


Tarot Falı Güvenilir Olarak Nerede Bakılır ?

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile bazı insanlar mobil cihazlarda fal uygulamaları kullanıyorlar ama "Hazır cevap mı yoksa gerçekten bir falcı tarafından mı yorumlanıyor?" sorusunda takılıyorlar. Bazı kişiler ise falcıya gitmeye çekiniyorlar ya üşeniyorlar ya da etrafında herhangi bildiği bir falcı yoktur. Bu sorunlara hiç gerek duymanıza gerek kalmadan internet üzerinden belli bir ücret karşılığında istediğiniz fal çeşidini ister sesli ister görüntülü bir şekilde fal baktırabilir siniz. Hala aklınıza takılan güvenilirlik sorunu mu var? Tam bu sırada 8 yıllık uzman tecrübesi olan Elmas Fal Merkezi yetişmektedir. Ünlülerin dahi tercih ettiği Elmas Fal Merkezi 40 kişilik uzman kadromuz ve marjinal fal çeşitlerimiz ile sizlere en iyi ve en güvenilir şekilde hizmet vermeyi ön planda tutuyoruz.


Batuhan karahan
Bütün sorularıma net cevap aldım aralarında beğendiğim yorumcular Hazal ve güneş hanım
Yorum Yap