Kahvenin Tarihi Hikayesi ve Kahve Falı Hakkında Bilgiler

2 yıl önce, Fallar ve Özellikleri


Kahvenin Tarihi Hikayesi ve Kahve Falı Hakkında Bilgiler


Kahve Nasıl Bulundu?

Kahvenin ne zaman ve kim tarafından keşfedildiğini tam olarak bilmiyoruz. Arap ve Etiyopya efsanelerinden  en ilginci keçilerin hikayesidir. Kaldi adlı bir çobanı, dağın eteğinde yiyecek ararken keçilerinin izlediği yolu takip etmeyi ve flütünde notalar çalmayı severmiş. Geceleri, özellikle keskin bir nota üflediğinde, keçileri ormanda otlamayı bırakır ve çabucak eve kadar onu takip edermiş. Bir öğleden sonra keçileri çağırmasına rağmen gelmemişler. Kaldi tekrar flüt çalmış ve hala keçilerin yanında olmadığını görünce onları bulmak için daha yükseğe tırmanmış. Sonunda uzaklardan keçilerin sesini duymuş. Dar yollardan geçen Kaldi keçilerini görebildiği bir noktaya ulaşmış. Büyük ormandaki ağaçların dallarının altında oluşan karartıda keçileri koşarken görmüş, birbirleriyle oyun oynarcasına etrafta dolanıp, arka ayakları üzerinde zıplayarak danslar ettiğini ve şarkı söylercesine sesler çıkardığını görmüş. Kaldi, gördükleri karşısında oldukça şaşırmış. Keçilerinin delirdiğini düşünmüş. Onları incelerken, daha önce hiç görmediği parlak yeşil yaprakları ve kırmızı meyveleri olan bir ağacı kemirdiklerine şahit olmuş. Bu ağaçlar keçileri deli ediyor olmalı, diye düşünmüş. Kendi kendine "Acaba Zehirliler mi?" gibi sorular sormaya başlamış.  Babasından çok korkuyormuş ve  hayvanları ölürse babasının ona çok kızacağını düşünmüş. Ertesi gün keçiler, aynı hareketleri tekrarlayarak doğruca aynı ormana gitmişler. Bu sefer Kaldi hayvanlarına katılarak birkaç yaprak çiğnedi. Sonrasında tohumları çiğneyerek büyülenmişcesine düşüncelere kapılmış. Halinden oldukça memnun olmuş. Zaman geçtikçe bu ağaçtan babasına ve tanıdıklarına söz etmiş.

Kahve Falı Nedir ve Nasıl Bakılır?

Türk kahvesi içildikten hemen sonra fincanın ağzı kapatılıp ters çevrilip soğumasını beklerler. Fincan içindeki kahve soğudukta sonra fincanı açarlar. Fincan ve tabak içinde çıkan simgeleri ya fal uygulmalarına resmini çekip atarak ya da sezgisi güçlü olan bir falcıya belli baktırırlar. Falcı, fincan ve tabak içinde çıkan simgelere göre yorum yapar ve yorum yaptığı kişiye sırayla belirli sorular sorar. Sorular esnasında falı bakanda , baktıranda faldan öğrenilen bilgileri karşısında şaşırırlar. Falda görülebilen bazı varlıklar vardır. Bu varlıklar şu listedeki gibi olabilir

Kahve Falında Görülebilir Bazı Varlıklar Ve Anlamları

1- At : Kişinin istediği bir şeyin olacağına, dileğinin gerçekleşeceğine haber verir.

2- Balık : Çok zengin olunacağına ve bolluk, bereketin işaretcisidir.

3- Kuş : Gelecek olan önemli bir haberin, misafirin işaretidir.

4- Kalp : Aşk, sevginin habercisidir.

5- İnsan topluluğu : Yakında bir tarihte iyi niyetli bir etklinliğin olacağını işaret eder.

6- Ay : Evinizde uzun süredir olan bir sıkıntıyı , sorunu yakın zamanda çözüme kavuşturacağınızı  işaret eder

Kahve Falına Bakmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kahve falına bakmadan önce birkaç tane dikkat etmemiz gereken durum olduğu söyleniyor. Bu durumlardan bazıları şunlardır.

Kahveyi pişirirken ne çok yoğun ne de çok seyrek olmamasına dikkat etmek gerekli.

Kahveyi içerken fincanın aynı bölgesinden içmek gerektiği çoğu falcı tarafından söyleniyor.

Fal bakımından sonra fincanı kapalı şekilde tabağa geri koymalısınız.Yoksa falın tutmayacağı söylenmektedir

Fincan tamamen soğuduktan sonra açılması gerekiyor.

Özetle, Türk tarihinde çokca yeri olan ve günümüzde de insanlar arasında yaygın olan kahve falı hakkında bugün hem tarihsel bilgi hem de fal bakımı hakkında bilgi edindik. Bu bilgiler doğrultusuna yakın çevrenizde bir daha kahve falı bakımına şahit olduğunuzda olaya daha bilinçli ve temkinli şekilde yaklaşacaksınız. Öğrenilen bilgileri pratiğe dökerek kahve falı bakmayı deneyebilirsiniz. Fal bakıcılığı her ne kadar içten gelse de şansınızı denemeyi unutmayın. Kim bilir belki bir gün sizde hisleri kuvvetleri bir falcı olabilirsiniz.

 


Tuğba Ertekin
Elmas fal merkezi bugüne kadar baktirdiklarim arasında en iyisi iletişim ve fal konusunda daha iyisi yok kesinlikle.
Burçin mertoğlu
Uzun zamandır severek fal baktırdığım bir site. Enerjileri ve Kadrosu mükemmel nokta atışları var Her dedikleri çıkıyor. Kesinlikle denemelisiniz.
Özge Yavuzer
Banada bu sayfayi arkadasim önermisti, suana kadar bütün söylediklerini yaşadım. Gercekten cok mutlu oldum böyle güvenilir insanlar oldugu icin. :)
Bilge kaçan
Hemen hemen çoğu falcıyı deneyip memnun kaldım :))
Gozde
Fal yorumlarınız bir harikaa❤????????
Vesile
Fal konusunda 1 numarasınız????
İlknur
kahve tarot falı baktırmak istiyorum
Yorum Yap